L’Art de la cuisine Martell 2018 to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. 3 marca w Hotelu Zamek Ryn będą rywalizowali młodzi kucharze z całej Polski.

Usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich XIV-wieczny zamek krzyżacki Ryn to pełne legendarnego ducha, także kulinarnego. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś również słynie z rozmaitości smaków. Tutejsza restauracja jest jedną z najczęściej nagradzanych w Polsce. 3 marca w zmaganiach kulinarnych weźmie tu udział 16 drużyn reprezentujących najlepsze restauracje z całego kraju. Powalczą o puchar Martell przyznawany najzdolniejszym kucharzom młodego pokolenia.
L’Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od 14 lat  w wyjątkowych miejscach. Polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany). Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnych stanowiskach konkursowych. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze będą mieć jedną godzinę. Tematem głównym tegorocznego konkursu jest Świeca Wołowa.

Więcej info:

http://www.zamekryn.pl/imprezy/nadchodzace-imprezy/?NewsID=25222