A gdyby tak wziąć udział w podróży po smakach Mazur? Cykliczny projekt kulinarny Dr Irena Eris Tasty Stories po raz drugi zafundował smakoszom taką właśnie wyprawę na Wzgórzach Dylewskich. To historie opowiedziane smakiem o lokalnych producentach, których produkty wytworzone z poświęceniem i pod wpływem emocji, trafiają do hotelowych restauracji (tym razem bohaterami były kobiety – lokalna hodowczyni kóz i właścicielka serowarni oraz producentka ekologicznych warzyw). To także historie o pracownikach i szefach kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris i ich pasji gotowania. Taki właśnie ma być projekt – poszukiwaniem smaków, które na talerzu przekażą Mazury w zaskakującej odsłonie. Całość wieńczą wybitni szefowie kuchni z Hoteli SPA Dr Irena Eris oraz zaproszeni przez nich przyjaciele po fachu: Agnieszka Wilbrandt, szefowa kuchni restauracji Oranżeria w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie z Sylwią Stachyrą i Mariolą Monczak. Zinterpretowały zebrane receptury i przygotowały autorskie dania zaserwowane podczas wyjątkowej kolacji „ONE” (wiadomo, prym wiodły właśnie one – panie). Dopełnieniem wieczoru w urokliwej Sielance były wina dobrane przez sommeliera i towarzyszące im ciekawostki i anegdoty. Nastrój? Wpisał się w hasło tegorocznej edycji „Różnorodność w życiu, jedność w kuchni”. Bo od wieków wiadomo, a często umyka to w codzienności, że kuchnia łączy i integruje, niezależnie od płci, wieku, narodowości, zawodu i pochodzenia. Wydarzenie wsparła Gmina Ostróda.