5 plus 25 lat, więc alkohol mógł już być. Piąte urodziny magazynu MADE IN Warmia & Mazury świętowaliśmy wspólnie z ćwierćwieczem Browaru Kormoran, który rozpieszcza swoimi kolejnymi pomysłami na butelkę porządnego piwa. Gości podejmowaliśmy w nowej i kreatywnej przestrzeni na mapie Olsztyna – Kuźni Społecznej. Można wręcz powiedzieć, że była to parapetówa na skalę niespotykaną jeszcze w mieście. 7 grudnia, dzień po zejściu ekip budowlanych, bawiliśmy się z przeszło sześcioma setkami gości w obiekcie, który ujmuje swoją surową architekturą pokoszarowej przestrzeni. Tym razem wystąpiliśmy w roli podwójnego gospodarza, bo i wspólnie z Browarem Kormoran podejmowaliśmy tłumy przyjaciół obydwu marek, ale też przedstawiliśmy przy okazji miejsce naszej nowej redakcji. Należąca do Banku Żywności Kuźnia Społeczna (przy ul. Kotańskiego 1) to przestrzeń szkoleniowa, eventowa, coworkowa, biurowa, no i przede wszystkim kuchnia społeczno-warsztatowa. 

Wracamy na imprezę. Wraz z kolejnymi hitami granymi przez czołowy coverowy zespół w Polsce (MeGa), miejsce pod sceną zamieniało się w coraz większą dyskotekę. W przerwach był tort i od Browaru Kormoran (ogromny śmietankowy), i od magazynu MADE IN (tradycyjnie czekoladowy Royal od Słodyczy tej Krainy), degustacje szlachetnych browarów, bogaty zestaw prezentów do wygrania od naszych partnerów i szampan, którym triumf opijają na podium kierowcy Formuły 1 (G.H. Mumm). A jak o piekielnie szybkich autach – urodziny były również miejscem uroczystej odsłony najnowszego luksusowego coupe BMW serii 8, które dzięki szalonemu wyzwaniu udało się wprowadzić do środka. 

No i do tego wszystkiego akcent łączący partnerów w interesach, czyli szybkie randki biznesowe. Po godz. 1 w nocy zapowiadane afterparty przeniosło się do klubu Mięta. I tam to dopiero był ścisk.

KLIKNIJ, aby posłuchać naszego podcastu
MADE IN Warmia & Mazury Podcasts

Fotorelacja: Kuba Chmielewski